tisdag 29 juni 2010

Matlagning med mama Theresa

Här ser ni ett klipp från vår fantastiska dag hos mama Theresa och hennes vännina Silvana. Här lär vi oss lagar spaghetti alle vongole (spagetti med musslor).



Man behöver följande för att lyckas med denna rätt:

1 storburk Vongole (musslor) utan skal (det kan vara svårt att hitta färska)
1 knippe Persilja
2 st Pepperoncino (torkad)
3-4 klyftor Vitlök
2 dl Zeta olio extra vergine di oliva, fruttato
1 kg Zeta spagetti

Börja med att koka pastan och under tiden den kokar värm upp olivoljan i en stekpanna tillsätt vitlök pepperoncino och låt dem ge smak till oljan. Häll av vongolen spar vätskan och tillsätt den, låt sjuda en kort stund. Lägg sedan i vongole och värm upp dem. Tillsätt sedan spagettin och finhackad persilja, Rör om och servera.

(Färska vongole med skal måst ångas upp så de öppnar sig. Vongolen ska sedan silas av och vätskan som blir kvar silar man fri från sand och sparar till såsen. Efter det tar man bort skalet på vongolen och sköljer noggrant innan man tillsätter dem enligt receptet ovan. Spar några oskalade vongole och garnera med).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar